Etiket
wijnnaam :Château la Conseillante
Eindoordeel :86
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :1999
classificatie :Appellation d'Origine Contrôlée
verkregen :Henri Bloem (Utrecht)
prijs :
€ 115.00volume :0,75 liter
wijnsoort :Rood
 
Beschrijving
Een wijn van naam en faam. En dat proef je, wat een verfijning. Het fruit is mooi verpakt met heerlijk zachte tannines, zwart fruit meer richting de zwarte bessen en zelfs olijven dan de bramen. Het alcohol stoort allerminst ondanks zijn 13,5%. Een heel mooie wijn. En dat is niet slecht als je tussen redelijk bekende buurtjes zit (Pétrus en Cheval blanc (ja die van Sideways)).

Da's toch niet mis voor een kerstpakketje dacht ik zo!!

Achtergrond:
De naam van het château is vernoemd naar Catherine Conseillan, die in het midden van de 18e eeuw een stuk land ontwikkelde tot wijngaard op de grens van de appellatie`s Saint-Emilion en Pomerol. Het zeer bescheiden, twee verdiepingen tellende, kasteeltje dat ze liet bouwen op het domein was Château La Conseillante. Madame Conseillan verdween tegen het einde van de 18e eeuw op mysterieuze wijze uit de geschiedenisboeken en een paar decennia later (1871)kwam Château La Conseillante in handen van de familie Nicolas, waarvan momenteel de vijfde generatie de scepter zwaait. Het château ligt op een zeer begerenswaardige locatie tussen Château Pétrus (Pomerol) en Château Cheval-Blanc (Saint-Emilion). De aaneengesloten wijngaard van krap 13 hectaren ligt op een plateau van 35 meter boven zeeniveau en bestaat uit kleigrond, in het zuiden vermengd met gravel. De ondergrond bevat tevens veel ijzeroxide. Ongeveer 80% van de wijngaard is beplant met merlot en 20% met cabernet franc. De wijnen van Château La Conseillante zijn voor Pomerol-begrippen een beetje als vrouwelijk te typeren: niet erg krachtig, maar met veel elegantie en finesse. Zeker als de wijn wat op leeftijd is!
druiven :cabernet franc, merlot
kleur :diep roodbruin
geur :zwart fruit, heel expressief
smaak :verfijnde aromas van zwart fruit, zacht tanninen en een olijf / drop ondertoon
alcohol :1 %
op dronk :2004 - 2011
gedronken :2006
ervaring :
Fles
 
 
toegevoegd op: 4-1-2007 door: Wouter Boer
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Bjorn Game 
26-1-2009 om 22:47:18
Mooie wijnen hè? Dit is altijd een charmeur, niet begrepen door parker, omdat het nit krachtig genoeg is, maar oh wat vineus, als een bourgogne, maar dan uit bordeaux.
Heb zelf nog 1998 en dat is fabuleus. Helaas alleen is het kostbaar.

Leuke, herkenbare proefnotitie

groet,

Bjorn