Etiket
Spanje » Jerez » Jerez de la Frontera - Valdespino
wijnnaam :Valdespino Oloroso Solera 1842
Eindoordeel :82
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :meerdere
classificatie :Denominacion de origen
verkregen :Henri Bloem (Utrecht)
prijs :
€ 29.95volume :0,75 liter
wijnsoort :Sherry
 
Beschrijving
Deze sherry is heel bijzonder. Voor het eerst geproeft op klassiek europa 2004 met een heerlijke cabrales kaas, verukkelijk. Ik was geen sherry drinker, maar dit vind ik toch wel erg lekker. Naar verluid zit er ook werkelijk sherry in uit 1842, welliswaar een druppeltje of drie, maar toch. Verder is hij 20 jaar oud en erg lekker bij een stilton of romige aderkaas zoals cabrales. Probeer hier mee af te sluiten en niet daarna nog serieus wijn te gaan proeven.. dat gaat namelijk niet meer. De smaak blijft erg lang en is vrij overheersend. Een echte 'eye opener'.
Zie ook de site van Grupo Estevez. Variatie tip: Brownies!
druiven :palomino fino, pedro ximinez
kleur :bruinrood
geur :belegen kaas, zoet, rozijnen
smaak :zoet, zuur met heerlijke belegen nasmaak
alcohol :1 %
op dronk :2002 - 1900
gedronken :2004
ervaring :
Fles
 
 
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Wouter Boer 
3-8-2009 om 16:48:50
In de zomer van 2009 geweest in Jerez de la Frontera. Tijdens onze vakantie in AndalusiŽ, hebben Marieke en ik dit mooie sherry huis bezocht. Na een rondleiding van de export manager (via neef Vincent) met de naam "Concepcion", een heerlijke 'productconfrontatie gehad.
Valdespino is het oudste en een van de mooiste sherryhuizen die er bestaan. Ooit kreeg Don Alfonso Valdespino (1264 AD) een stuk land als dank voor het heroveren van de stad Jerez op de moren van de koning van Spanje.
Valdespino is het exclusieve merk van Grupo Estevez. Ze maken van Fino tot Oloroso en PX. Deze Oloroso is fantastisch, gemiddeld 20 jaar oud.