Etiket
wijnnaam :Bodegas Lopez Hermanos Moscatel
Eindoordeel :76
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :onbekend
classificatie :Denominacion de origen
verkregen :
prijs :
€ 10.95volume :0,50 liter
wijnsoort :Desert wijn
 
Beschrijving
Deze desertwijn is gekocht voor bij een uitgesteld kerstdiner, voor bij het dessert: zelfgemaakte oude-Engelse christmaspudding...
Een heerlijk dessertwijntje, de smaak doet me het meest denken aan boerenjongens en dat was het aspect dat het enigszins bij de christmaspudding deed passen, al had de pudding eigenlijk helemaal geen dessertwijn nodig.
Een interessant dessertwijntje, volgende keer misschien bij zachte kazen...?

De broers Salvador en Francisco López López startten hun wijnbedrijf in 1885, met als voornaamste doel het opvoeden, commercialiseren en exporteren van Malaga-wijnen en de productie van brandy`s en likeuren. Druiven werden ingekocht bij de talloze wijnboeren uit het achterland. Later begonnen zij tevens met de verkoop van conserven, de produktie van houten vaten en de verkoop van wijn via een keten van proeflokalen. Door het avontuurlijke en doorzettende karakter van de broers kregen zij al snel de bijnaam `Los Leones` (de leeuwen). De bodega draagt nog steeds deze bijnaam. Na vele tegenslagen zoals de Spaanse burgeroorlog, de phylloxera en de eerste- en tweede wereldoorlog zijn de broers Rafael en Juan Ignacio de nieuwe leeuwen. De bodega is inmiddels uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf, met bijna 500 hectaren wijngaard voornamelijk beplant met Pedro Ximénez en Moscatel. Hier worden uitzonderlijk lekkere wijnen gemaakt die perfect combineren bij diverse chocoladegerechten en lekkere kazen! (bron:Henri Bloem)
druiven :moscatel
kleur :licht bruin - donker goud
geur :rum, sherry, rozijnen
smaak :boerenjongens, room
alcohol :1 %
op dronk :2006 - 2005
gedronken :2006
ervaring :
Fles
 
 
toegevoegd op: 21-1-2006 door: Frank Diekstra
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Wouter Boer 
26-1-2006 om 16:41:39
Hoewel het diner al zwaar was, ben ik het niet helemaal met Frank eens. Deze wijn gaf het desert een extra dimensie. Wellicht was hij toch wat te zoet, maar overstemde de christmaspudding geenszins.