Etiket
wijnnaam :Domaine Rossignol-Février Volnay
Eindoordeel :76
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :2001
classificatie :Appellation d`Origine Contrôlée
verkregen :Domaine Rossignol-Février à Volnay
prijs :
€ 11.40volume :0,75 liter
wijnsoort :Rood
 
Beschrijving
Deze wijn is gekocht bij Domaine Rossignol-Février in Volnay. Een enorm enthousiaste wijnmaker, die een goede boerse bourgogne maakt, zonder veel pretenties, maar met veel genot.
De geur van deze wijn wint het van zijn smaak. De geur is echt heerlijk fruitig, maar de smaak mist wat in complexiteit en intensiteit. Toch is dit een prima glas Volnay, zeker voor de bescheiden "Bourgogne-prijs". Ik denk dat ik dit Domaine nog wel eens zal bezoeken, al is het maar om het enthousiasme van monsieur Rossignol-Février nog eens te ervaren...
De wijn komt uit 2001 en de tannines zijn nog redelijk sterk aanwezig. Deze wijn kan nog wel een paar jaar liggen. Ik vermoed dat hij zachter zal worden, maar in complexiteit verwacht ik niet veel verbetering.
druiven :pinot noir
kleur :licht rood, fonkelend
geur :fruitig, rode bessen, kersen
smaak :niet erg uitgesproken, boers, in balans
alcohol :1 %
op dronk :2005-2015
gedronken :2005
ervaring :
Fles
 
 
toegevoegd op: 29-10-2005 door: Frank Diekstra
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Frank Diekstra 
17-5-2007 om 12:47:54
Nogmaals gedronken in 2007. De wijn is echt over de top en begint tekenen van oxidatie te tonen. De smaak is laf, geen fruit, dun en vlak. Jammer. Niet voor de lange duur dus...
Reactie van : Wouter Boer 
6-10-2008 om 10:37:36
Dit is onze eerste wijn van een wijnboertje uit de Bourgogne, nostalgie. Het was geen geweldige wijn, maar het verhaal is wel mooi. Ik heb er nog 1 bewaard als aandenken, waarschijnlijk volledig kapot. Maar dat maakt niet uit.