Etiket
wijnnaam :Château Lamothe
Eindoordeel :78
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :2000
classificatie :Cru Bourgeois
verkregen :Gekregen
prijs :
niet bekendvolume :0,75 liter
wijnsoort :Rood
 
Beschrijving
Deze wijn is er een van een drieluik. We (Vincent, Frank en Wouter) hebben deze wijn gedronken samen met twee andere Haut Médoc's. Dit was de laatste van het rijtje. De kleur was heel licht bruinig robijnrood met een kleine troebeling. De neus was vol en breed, hoewel hij wel even wakker geschud moest worden. Dan komen de bramen, stallucht en gedroogd fruit je tegemoet (rozijn en vijg). De smaak was ook vol en de tannines zacht. Met smaken van drop (zoethout), peper maar ook vijf, pruim en zelfs grapefruit naar boven. De waardering is ook hier een gemiddelde van de drie proevers. Ook deze was zeer de moeite waard met zachte tannines was deze dankzijn dat ene jaar verschil net iets zachter dan de andere twee, gewoon goed!
druiven :Cabernet Sauvignon, Merlot
kleur :licht bruin robijnrood, tikje troebel
geur :bramen, mest
smaak :drop, peper, vijg
alcohol :1 %
op dronk :2005
gedronken :2005
ervaring :
Fles
 
 
toegevoegd op: 28-4-2005 door: Wouter Boer
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Frank Diekstra 
18-12-2005 om 00:16:39
Ik heb deze wijn gevonden bij A.C. van Dongen voor € 15,95...
Reactie van : Frank Diekstra 
4-9-2007 om 17:07:47
In augustus 2007 opnieuw geprobeerd. Sinds 2005 hebben we veel nieuwe wijnen gedronken en zodoende meer ervaring opgedaan. Je raakt dan ook gauw verwend.
De wijn was bij het openen en direct drinken wat eenvoudig, rechtlijnig en weinig complex, maar na even wachten kwam hij toch los. Hij was toch nog gesloten. Toch een mooie complexiteit, kracht maar ook finesse, aangenaam! Leuk om nog eens terug te proeven na 2 jaar.