In dit forum kunt u discussiëren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Proeverijen » Onderwerp: Henri Bloem Proeverij november 2005
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 21-11-2005 om 12:09Afgelopen zondag was de proeverij van Henri Bloem in de Leeuwenberghkerk te Utrecht. Bij binnenkomst werden we begroet door Edwin van HB Utrecht met een Jessy Rosé Brut, Saumur. Erg verfrissend en lekker droog, de kop was er af. Vervolgens hebben we geen selectie gemaakt, maar gewoon praktisch alles geproeft. Begonnen met wit, waarbij de Chileen "Chardonnay Legado Reserva 2004" van Martino wel lekker was. Niet spectaculair, maar wel lekker. Dat moet ik helaas zeggen was wel de tendens van de hele proeverij. Er stonden vooral "voorde consument betaalbare wijnen" tussen. De topper voor mijzelf van die dag was de "Madiran, Château Montus van Alain Brumont 2002". Een goede tweede was er een uit de nieuwe wereld, de "Cabernet Sauvignon 'Cover Drive', een mix van Clare Valley en Coonawarra" van Jim Barry uit 2001. Verder was er ook weer een echte Sherry workshop. Zeer de moeite waard. Wat echt een eye-opener voor mij was, was de "Cream Eva, Antonio Barbadillo" met Brownie's!!
Een lekkere proeverij die wat verassingen had, maar wat magertjes was opgezet in de soorten wijn en de hoeveelheid die geschonken werd... 1 slokje per keer.
# geplaatst : 22-11-2005 om 14:27Artikel in het AD:

Bij Bloem is het feest in de mond
Door DIRK DE MOOR

UTRECHT - De wijn walste, de neus ging diep in het glas en in de mond was het feest, zondagmiddag in de Leeuwenberghkerk aan het Servaasbolwerk in Utrecht.

Henri Bloem’s Wijnkoperij had de historische ambiance van het middeleeuwse kerkgebouw uitgekozen om met zo’n tweehonderd gasten wijnen te proeven. Met prachtige gebrandschilderde ramen, houten banken langs de wanden en veelbelopen houten vloer was de kerkzaal een sfeervolle entourage voor zo'n evenement. Toen de hervormde geloofsgemeenschap in 2004 ophield met het houden van diensten in de kerk, werd de Stichting Vrienden van de Leeuwenbergh eigenaresse en zij verhuurt het gebouw nu voor in hoofdzaak culturele evenementen. Bloem heeft vijftien filialen in Nederland, een inkoop- en groothandel en een horecadivisie. De Utrechtse directeuren Inno F. J. van den Berg en Edwin A. Verburg kregen aan de proeftafels assistentie van collega's uit het hele land.

Tachtig soorten wijn konden worden geproefd en er was een keur aan hartige en zoete hapjes. De Mondscheinsonate klonk zacht uit de luidsprekers toen de bezoekers om half twee werden ontvangen met een sprankelend glas Saumur rosé.

"We doen dit al dertig jaar voor onze klanten. Daaronder zien we nieuwsgierigen maar ook veel echte kenners, die veel proeverijen bezoeken," vertelt Van den Berg. Pronkstuk van de proeverij was een groot, roodkoperen crachoir waarin de wijn na het proeven kon worden gedeponeerd. De smaak neutraliseren kon met stokbrood en water. Op de proeftafels stonden wijnen van nog geen vijf euro maar ook duurdere soorten, tot twintig euro. De dozen gingen grif van de hand. Bij bestelling van tenminste 48 flessen gaf Bloem zes kristallen glazen cadeau. Lucratief, zo’n proeverij? "Nou nee," zegt Inno van den Berg, het is vooral een promotionele activiteit. We doen dit in al onze vestigingen en dan helpen de collega's elkaar steeds. Wij zijn dus voorlopig geen zondag thuis."
1 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum