In dit forum kunt u discussiëren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Wijnreizen » Onderwerp: Op zoek naar de witte en de rode wijn in de Marche.
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 23-09-2006 om 11:54Wilt u eens een andere Italiaanse wijn ontdekken, breng dan eens een bezoek aan de regio Marche in midden Italie. In Cupramontana, hoofdstad van de "Verdicchio" organiseert een locale sommelier verschillende wijnreizen en wijncursussen.

De Verdicchio behoort tot de belangrijkste witte wijn in de regio Marche. De wijnproducent zal ons tijdens een geleide wandeling in de wijngaarden uitleg geven over zijn druivenplanten en de manier waarop hij zijn druiven teelt. De verschillende Verdicchiowijnen proeven we dan in de wijnbar samen met een lunch..
Op dag twee bezoeken we één van de belangrijkste wijnkelders van Cupramontana. Hier zien we hoe de druif in rode wijn verandert en zijn rijpingsproces in de eiken vaten. De belangrijkste rode wijnen uit Cupramontana en de regio Marche; Rosso Conero, Rosso Piceno Superiore en de Lacrima van Morro d' Alba degusteren we daarna in de wijnbar .Tijdens de lunch zal de sommelier de Marchigiaanse gerechten telkens begeleiden met de aangepaste rode wijnen.
Meer info kan je vinden op: http://www.lagirandola.eu/NL_Bed&Breakfast_Vakantiewoning/arrangementen.html
# geplaatst : 26-10-2006 om 14:00Dank voor de tip, als ik in Italië zit zal ik er zeker naar kijken.

groet,

Wouter Boer
1 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum