In dit forum kunt u discussiëren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Proeverijen » Onderwerp: Nieuwe versus oude wereld 13 maart 2006
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 12-03-2006 om 21:33Beste wereld van wijn gebruiker,

Afgelopen zondag ben ik, samen met Frank, HJ, Geert, Michiel, Veroniek en Vincent bij een proeverij geweest georganiseerd door Jeroen Boom. Het thema was nieuwe versus oude wereld. We hebben de volgende flessen gedronken:

1. Springfield Estate 'Life from Stone', sauvignon blanc, Zuid-Afrika 2005
2. François Cotat 'Les Culs de Beaujeu', Sancerre 2004
3. Vineto Massoni Lugana 'S. Cristina', Italië 2002
4. Casa Silva Lolol Viognier, Chili 2003
5. Domaine de la Mordorée 'La Reine de Bois', Lirac 2004
6. Domaine Bernard Gripa, Saint-Joseph 2003
7. Fairview 'Solitude' Shiraz, Zuid-Afrika 2001
8. Oppenheimer Kreuz gewürztraminer Beerenauslese, Duitsland 1971

En nog een Vintage character port uit 1998, huis even vergeten. Kortom een heerlijk avondje. De wijnen staan binnen een paar dagen op de site onder recente wijnen. Tot ziens op de Wereld van Wijn.

Namens het Wereld van Wijn team,

Wouter Boer
# geplaatst : 13-03-2006 om 00:44Inderdaad een heerlijk avondje.

Wat mij betreft is de Lirac van Domaine de la Mordorée de winnaar. Vol smaak, complexiteit en vernieuwend ten opzichte van de witte Bourgognes.

De Saint-Joseph stonk hevig, lijkend op babypoep, rotte eieren... De smaak daarentegen was echt prima. Een frissere Rhône dan uit de meer bekende zuidelijke Rhône komt.

Oude wereld heeft van nieuwe wereld gewonnen deze avond. Een kwestie van toevallige selectie? Of heeft de oude wereld nu toch eenmaal meer te bieden? Ikzelf geloof in het laatste, maar ik hoop nog altijd eens verrast te worden...
# geplaatst : 14-03-2006 om 11:26Dit keer wat meer mooie ipv spannende wijnen, met name de Lirac blanc. Tja en hoe smaakt gewurztraminer uit '71? De vintage character port was van quinta do infantado, de eerste biologisch dynamische botteling uit 1998, non filtre et colle. De port raakte een beetje ondergesneeuwd, de volgende proeverij doen we alles blind?
Groet Jeroen
# geplaatst : 14-03-2006 om 13:00frank, had jij niet van te voren al besloten dat oud van nieuw zou winnen ;-) In dit geval had je wel gelijk hoor, maar ik blijf het houden op een kwestie van toevallige selectie!
3 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum