In dit forum kunt u discussiëren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Algemeen » Onderwerp: 'Zo vader, zo zoon: een nieuw initiatief in de wijnwereld'
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 24-01-2011 om 16:33Beste professionals,

Afgelopen jaar ben ik een nieuwe website begonnen met mijn vader. We zouden het geweldig vinden om van jullie te horen wat jullie er van vinden. Wat vinden jullie interessant? Wat vinden jullie minder interessant en wat ontbreekt er volgens jullie? Deel je mening!

Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet,

Alexander Engels
United Wine Cellars.com

-------------------

Marnix Engels, 52 en wel bekend als voorzitter van het College van expert taxateurs en makelaars in wijn en eigenaar van diverse wijn gerelateerde ondernemingen waaronder het gerenommeerde huis De Waal, Zey & Engels bv, heeft zijn zoon Alexander ook kunnen boeien voor het vakgebied om samen een nieuw initiatief te ontwikkelen met als doel het samenbrengen van consumenten & producenten in de wijnmarkt.
Alexander, 22 en bijna afgestudeerd aan de VU in International Business & Administration, had in zijn studie al affiniteit met het commercieel ontwikkelen van websites. Zo ontstond er een samenwerking tussen vader als financier en zoon als ontwikkelaar om een uniek internationaal wijn platform te lanceren.

Op de website www.UnitedWineCellars.com kan iedere wijnliefhebber of professional een virtuele wijnkelder aanmaken met daarin zijn/haar favoriete wijnen. Men kan vervolgens alles lezen over het land, regio, classificatie en het wijnhuis, gerelateerde wijnen en meer. Daarnaast geeft de website persoonlijke wijnadviezen gebaseerd op de gebruikers’ smaak, en is het tevens mogelijk om proefnotities toe te voegen & waarderingen te geven.

De wijnen die in de kelder liggen worden gebruikt als bron voor het benaderen van producenten die tegen een kleine vergoeding alle informatie over hun wijnen & wijnhuis kunnen delen met hun eindgebruikers. Daardoor gaat het verhaal ‘achter’ de wijn meer leven en zal de consument alles te weten krijgen over zijn/haar favoriete wijnen.

De site heeft een indrukwekkende database en heeft nagenoeg alle wijngebieden van de wereld uitgebreid beschreven. Gelanceerd begin 2010 heeft deze inmiddels de 8.000 leden overschreden met inmiddels ruim 40.000 verschillende wijnen in de kelder. Een goed begin vinden junior en senior. Vanaf dit jaar zit er een team wat permanent actief zijn om de site bij te houden.

Wilt u dus meer weten over uw favoriete wijnen en wilt u het gevoel krijgen meer betrokken te zijn met de producent, dan is deze site niet alleen de perfecte bron van informatie, maar ook erg leuk! Overigens hoeft u het voor de kosten niet te laten; registreren kost niets. www.unitedwinecellars.com />
Coming soon:
- volledig geďntegreerde wijn community
- delen van uw virtuele wijnkelder, proefnotities & ratings met vrienden
0 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum