In dit forum kunt u discussiŽren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Algemeen » Onderwerp: Aangeboden optie opvolger wijnhandel regio Hengelo (Ov)
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 12-10-2010 om 22:14Geachte heren/damen,

Wellicht een rare titel.

Ik ben nu op een kruispunt in mijn leven gekomen waarbij ik steeds vaker stil sta of ik in mijn huidige job moet blijven of dat ik een volledige nieuwe uitdaging aan moet gaan.

Mijn passie ligt o.a. de wijnen en enkele andere specifieke dranken.

Wat zou het mooi zijn om een eigen zaak te krijgen / over te nemen om mijn passie uit te breiden, om met een geweldig vak bezig te zijn.

Daarom de vraag, weet u of bent u toevallig die winkelier die over enkele jaren feitelijk met pensioen moet gaan, maar nog geen opvolger heeft gevonden.

Ik ben woonachtig in het mooie Twente t.w. Hengelo (Ov) en om nog precieser te zijn Groot Driene een prachtige wijk met goede klanten en goede bereikbaarheid.

Even over mij zelf,

Ik ben 40 jaar, getrouwd, en met een kindje op komst.
Heb de MMO ( Middelbare Middenstand Onderwijs gevolgd en geslaagd ( voorheen MDS)
Ben nu vele jaren actief in de assurantiewereld en ken de klappen van het commerciele zwaart.

Mijn binding met wijn komt voort uit mijn familie. Er ligt zelfs een band richting Frankrijk alwaar familie een woning heeft in de regio Ventoux ( Bedion ) met een eigen wijn-gaardje.( te klein om deze zelf te exploiteren )

Helaas wordt daar dus niks mee gedaan, vindt er uberhaupt geen actie plaats, maar wellicht kan dit in de toekomst gebruikt worden om vanuit de regio wijnen te krijgen etc.

Kortom ik zie wel kansen en wil graag kijken of mijn droom voor een eigen wijn-winkel met overig assortiment ( overige alcoholische dranken..)in realiteit kan worden omgezet

Nogmaals ik ben zoekende en weet nog niet of ik door wil gaan in mijn huidige branche of dat ik toch mijn droom achter na ga.

Met vriendelijke groet,

Dhr. R. Berkhof

# geplaatst : 26-10-2010 om 23:17Beste meneer Berkhof,

Wat een gepassioneerd betoog! Allereerst mijn complimenten voor de openheid en eerlijkheid. Uiteindelijk denk ik dat je gelukkig wordt als je doet wat je mooi vindt en goed in bent (meestal gaat dat samen). Zelf werk ik in een heel andere branche dan de wijnhandel, maar heb er wel als part-time medewerker vele uurtjes gebuffeld.

Werken in een wijnhandel / drankhandel is hard werken, lange dagen en (zeker in het begin) weinig verdienen. Wat je vaak hoort is dat men zich aangetrokken voelt tot het product vanwege de uitstraling en magie. Maar de realiteit is vaak anders.

Mijn tips/adviezen zijn: zoek in de buurt wijn speciaalzaken uit (of andere drank speciaalzaken) en kijk of je daar kunt helpen/bijwerken in het weekend. Dan krijg je een idee van wat het inhoud om in de branche te werken. Verder is mijn ervaring dat eigenaren van een wijnspeciaalzaak een duidelijk ander slag is dan eigenaren van een slijterij. Voorkom dat je een "13e in een dozijn-winkel" wordt! Verder is het goed om bijvoorbeeld het wijnbrevet te halen. Waarom wil je een eigen zaak? Kortom veel vragen/ideŽen.

Veel succes en wellicht tot ziens in Twente!

vriendelijke groet,

Wouter Boer, Wereld van Wijn team.
# geplaatst : 28-10-2010 om 21:24Wouter,

Allereerst hartelijke dank voor je reactie. De inhoud van je verhaal zet mij wel aan het denken. Ik weet van een slijterij bij ons in de wijk dat hij tussen nu en 3 a 4 jaar gaat stoppen. Wellicht kan ik heel onbevangen eens hem aan spreken wat de mogelijkheden zijn om bijv. op de donderdag-avond mee te draaien. Puur om te kijken wat er leeft, hoe hij werkt etc.

In de directe nabijheid van dit winkelcentrum zit geen slijterij. Wel in het centrum of in een andere wijk. Dus stel dat hij geen opvolger kan krijgen dan verdwijnt er een goede "tricker" uit dit winkelcentrum en zijn klanten aangewezen op elders gevestigde slijterijen.

Ik ga er verder over nadenken..maar nogmaals bedankt voor je reactie.

Ronald
2 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum