In dit forum kunt u discussiëren over allerlei onderwerpen op het gebied van wijn. Als geregistreerd gebruiker van Wereld van Wijn kunt u - nadat u bent ingelogd - deelnemen aan discussies en zelf nieuwe onderwerpen plaatsen.Wijnforum » Forum: Proeverijen » Onderwerp: Margaret Wines Proeverij zondag 9 oktober 2005
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum
AuteurBericht
# geplaatst : 11-10-2005 om 18:26De proeverij was, ondanks dat we een uur te laat waren en eerst verkeerd reden een succes. Er was een assortiment van 105 wijnen netjes gebundeld in een map. Dat heeft Margaret wines goed geregeld. We zijn begonnen met wat witte bourgognes, maar die waren allen wat te warm en niet heel speciaal. Later zijn we naar de stand van oostenrijk gegaan, hier stond een ethousiaste man te praten over zijn wijn. Hier stond ook de witte winnaar van de dag tussen. Een Grüner Veltliner uit 2004, heerlijk fris met tonen van hout, mint, mineraal, zelf een wit pepertje. verrukkelijk en dat voor € 14,95.

Vervolgens zijn we onze weg door de rode wijnen gaan slaan. Beginnend met de Fleurie, maar al snel door naar de rode Bourgognes. Mooie premier cru's, de mooiste een Domaine Pavelot:Savigny-les-Beaune premier cru la Dominode 2000 voor €23,95 per fles. Verder naar de Bordeaux, waar een leuke graves stond, die later bij terugproeven toch wat vlak was. Via Rhône en heerlijke stukjes kaas van Mammoni naar Italië. Daar hebben we wat sangiovese gedronken, maar het klapstuk van die dag was de Tenuta la Velona: Brunello di Montalcino 2000 voor € 39,50 per fles.
# geplaatst : 11-10-2005 om 18:28De winnaars waren dus:

WIT:
Sepp Moser: Grüner Veltliner uit 2004

ROOD:
Tenuta la Velona: Brunello di Montalcino 2000
1 reactie(s) op dit onderwerp
Reageer op dit onderwerp (onderaan deze pagina)Plaats een nieuw onderwerp in dit forum